Projectplan voor een motortocht

Projectplan voor een motortocht

In mijn vorige bericht had ik opgesomd wat ik allemaal nog moest regelen voor mijn motoravontuur. Intussen zijn we een paar drukke weken verder. Er is veel bereikt, ook al lijkt het alsof het nooit klaar zal zijn.

Om te beginnen heb ik een vertrekdatum vastgesteld. Nu is er een moment om naartoe te werken en alle planbare zaken kunnen nu ook op een tijdschema worden geplaatst. De boot naar Engeland heb ik ook maar vast geboekt. Dus. Op 6 juni begint de reis in IJmuiden.

Inmiddels heb ik een goed beeld van wat de reis moet worden en hoe hij kan worden ingevuld.

De missie

Per motorfiets van John  O’Groats naar Lands End.

Het lijkt me goed om iets meer te doen dan met een noodgang door Groot-Brittannië te knallen en daarvoor heb ik wat ideeën ontwikkeld. De snelwegen en industriesteden zal ik zoveel mogelijk vermijden. Onderweg bezoek ik natuurgebieden en bezienswaardigheden. In zo’n negen etappes bereik ik (zonder tegenslag) Lands End. De reis naar John O’Groats en de terugweg naar Dover noem ik respectievelijk de proloog en de epiloog, beiden ongeveer drie etappes. Die horen bij de reis en ik wil ze ook in dezelfde geest rijden en vastleggen. En dan ook nog de aanloop en de uitloop: van huis naar IJmuiden en van Duinkerke of Calais naar huis. Alles bij elkaar minimaal 17 en maximaal 19 etappes.

Nu bekend is waar het heen moet en hoe, is er een overzicht van voorbereidingen te maken – en dat moet allemaal in de komende zes weken geregeld worden. De voorbereidingsfase is nu in volle gang. Hoe dat gaat, vertel ik de volgende keer.

Reageren is niet mogelijk.
Secured By miniOrange