Dag elf: Exmoor en North Cornwall

Dag elf: Exmoor en North Cornwall


Het belooft alweer een warme dag te worden. Van mijn slaapplek in Wheddon Cross ga ik naar het noorden. De noordkust van Exmoor is spectaculair. Aan de overkant van Bristol Channel kan ik achter een mistbank nog net de kust van Wales zien. De weg is relatief gemakkelijk, met twee leuke uitdagingen: Porlock Hill en Lynmouth Hill, beide 25%. Het gaat best, zolang je maar ruimte voor je hebt.

Ik krijg prachtige uitzichten gepresenteerd, waarin de zee een steeds terugkerend thema is. Dit is genieten! De ene keer hoog over de kliffen, de volgende keer vlak bij een haventje. Aan de andere kant strekken de heuvels van Exmoor zich uit.
De charme van de Noord-Cornische kust bestaat, behalve het prachtige ruige landschap, uit de vissersdorpen en de kleine stadjes.
In de buurt van Bude begint het drukker te worden op de weg. Door aan te haken bij een groepje Britse motorrijders kan ik toch het tempo erin houden. Toevallig nemen ze dezelfde afslag naar Boscastle als in mijn route staat.

Boscastle is een kleine haven aan de noordkust van Cornwall. Het dorp erachter is tegen de steile flanken van de heuvels gebouwd. Het haventje is een dromerige, beschutte plaats, die inmiddels wel door een heleboel toeristen is ontdekt. Opvallend is het Museum of Witchcraft, dat je hier niet zo snel verwacht (maar waarom eigenlijk?). Na een puike lunch vervolg ik mijn weg.

De hoge heuvels aan de kust geven een prachtig uitzicht over Bodmin Moor, waar de toppen Roughtor en Brown Willy duidelijk zichtbaar zijn.

Vanuit Boscastle gaat de route richting Memory Lane. Ik ben vaak in Cornwall geweest en de navigatie heb ik hier niet echt meer nodig. Tintagel, Camelford, Delabole (waar ik kort stop om en paar oude bekenden te begroeten) en dan terug naar de kust.
Vannacht verblijf ik in Port Isaac, een vissersdorp dat in het voorjaar overschakelt naar toerisme. Het is een pittoresk plaatsje met steile straatjes, schilderachtige huisjes en een kleine getijdehaven. Vroeger was de parkeerplaats bij laag water in de haven. Moest je wel op tijd je auto weghalen…

2 gedachten over “Dag elf: Exmoor en North Cornwall

    1. Vandaag – zondag – zien jullie elkaar dus weer!
      Wat een feest…
      En wat een prachtige natuur. Geniet ervan, en goede reis verder!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.
Secured By miniOrange